|
Hra
May 15, 2016 19:18:49 GMT
Post by Admin on May 15, 2016 19:18:49 GMT
(Ne)obyčejný výlet do Thajska se dvěma (ne)obyčejnými lidmi...
|
|
|
Hra
May 15, 2016 20:03:59 GMT
Post by Chris Payne on May 15, 2016 20:03:59 GMT
To, že Jammie souhlasila s tím, že mě na mé cestě do Thajska za operacemi a doktory bude doprovázet, mě zaplnilo takovým tím hřejivým pocitem štěstí. Kdykoliv jsem pomyslel na to, že to bude právě Světluška, kdo se mnou v ty dny bude, celý jsem se tetelil a srdce mi poskočilo. Už totiž jen to, že svolila, znamenalo, že jí na mně záleží. Proč by jinak se mnou letěla? Proč by ztrácela měsíc života s někým, na kom jí ani trochu nesejde? Let byl docela dobrodružný. Jammie se na palubu očividně moc nechtělo a upřímně, mně také ne, ale zvládli jsme to. Vzala si nějaké oblbující prášky a těsně po vzletu usnula a prospala většinu cesty. Já to štěstí neměl. Byl jsem nervózní jako pes a co chvíli křečovitě svíral opěrky sedadla. Co když se něco nepodaří? Co když to pokazí? Co když ze mě bude nějaká... bezpohlavní šeredka? Nebo co když tam ani nedoletíme a letadlo spadne? Asi bych neměl moc času na výčitky, ale stejně bych se obviňoval z toho, že jsem do toho Jammie navezl a že kvůli mně zemřela také. Nesmím na tyhle věci myslet. Nesmím tolik přemýšlet. Musím být pro jednou trochu... méně pochybovačný a věřit, že se to podaří. Musí se to podařit.
Letadlo přistálo a objednaný průvodce v autě nás odvezl do našeho hotelu. Ten se nacházel hned pár bloků od střediska, v němž měli tamější chirurgové hned následující den provést moji první operaci. Průvodce se jmenoval George a byl to muž ve středních letech, tmavovlasý, v dobré kondici a mluvil plynule hned několika jazyky včetně angličtiny. Vypadal jako míšenec Asiata a Evropana. Každopádně k nám byl přívětivý a ochotně nám odpovídal na veškeré naše dotazy. Pomohl nám se ubytovat a poté nás opustil s tím, že mu můžeme kdykoliv zavolat, kdybychom měli nějaké problémy, že je ubytovaný hned o patro výš. Jinak máme smluvenou schůzku zítra ráno v sedm, aby nás odvezl a zajistil vše potřebné. Náš pokoj je útulný, respektive apartmá. Je v něm malá kuchyňka i se stolem a dvěma židlemi, prostorná koupelna s odděleným záchodem a velká ložnice s... manželskou postelí. Neměly ty postele být oddělené? S Jammie jsme sice už spolu na jedné posteli spali, dokonce v objetí, ale nebude jí to nepříjemné? Přeci jen je to celý dlouhý měsíc. „Jammie? Totiž... Měli jsme tu mít normálně dvě oddělená lůžka, ale místo toho je tu manželská postel... Mám zavolat Georgovi, aby to vyřešil?” houkl jsem na ni trochu s obavami a zakousl se do rtu. Mně by to asi nevadilo, ale je slušnost se zeptat, no ne? Určitě chce nějaké to soukromí. Naproti posteli byla i televize, podobně jako u mě doma. A měla by být i připojená na internet, takže bychom si mohli pouštět spolu filmy... To by nemuselo být tak zlé.
|
|
|
Hra
May 15, 2016 20:28:47 GMT
Post by Jammie Scarlet Rey on May 15, 2016 20:28:47 GMT
Bylo by moc škaredé, kdybych řekla, že jsem se na tu cestu do Thajska těšila? Ano, pro něj to nebudou zrovna.. Nejpříjemnější dny, ale taky to znamenalo, že budu s ním. Celý měsíc strávím v jeho přítomnosti a budu tady moct pro něj být.. Už jenom to, že mě požádal, abych jela s ním pro mě hrozně moc znamenalo. Proč by jinak chtěl, abych jela s ním, pokud by mi nevěřil a nebyl rád v mé přítomnosti. Moc dobře jsem věděla, že zřejmě pro něj nebudu moct být to, co bych si přála, ale tak nějak jsem se dokázala smířit s tím, že pro něj budu moci být jenom kamarádka. Nebo, jsem si to alespoň zvládla nalhávat celý ten týden, od chvíle, kdy jsem si uvědomila, co vlastně chci.. Možná to bylo i tím, že jsem naposledy letěla asi tak před čtyřmi, pěti lety, ale z tohohle letu jsem měla hrůzu. Možná to bylo tím, že jsme letěli skoro přes celou planetu, možná to bylo tím, že na palubě letadla byl i někdo, na kom mi až příliš záleželo, ale začínala jsem být lehce hysterická. Nakonec jsme si však vzali nějaké prášky na uklidnění a já jsem měla to štěstí, že se mi podařilo usnout. Celý dlouhý let jsem prospala a probudila jsem se asi tak půl hodinu před přistáním. Chris vypadal nervózně, prý vůbec nespal.. Bylo mi ho líto. Propletla jsem si tak prsty s ním, abych ho uklidnila a snažila se tady pro něj být, byť jsem sama docela měla strach. Ten úlevný pocit, když jsme přistáli byl k nezaplacení.. Navíc ten průvodce, George byl velice milý, tedy, alespoň mi tak připadal.. Moje myšlenky byly trochu jinde, jediné, na co jsem myslela bylo, abych už konečně byla na pokoji, dala si sprchu a normálně si lehla do postele. Byla jsem celá rozlámaná z těch nepohodlných sedaček v letadle.. Nakone jsme se na ten pokoj dostali v pořádku, George se s námi rozloučil a tak jsme zůstali s Chrisem sami. Moje první cesta vedla rovnou do koupelny, kde jsem si sepnula vlasy a omyla si obličej studenou vodou, abych se trošku probrala. Chris na mě mezitím volal z ložnice. Nah, co si budeme povídat, z představy, že bych spala vedle něj jsem byla nadšená. Připadala jsem si jako nějaká hloupá puberťačka.. "Mě to nevadí, pokud přežiješ, že ti budu krást peřinu a používat tě jako plyšového medvídka.." Ušklíbnu se a vykouknu z koupelny do ložnice. Božínku, ta postel vypadla tak skvěle.. Hrozně jsem se těšila, až do ní skočím a nebudou mě bolet záda. "Měla jsem v plánu jít do sprchy, budeš chtít jít první? Mohli bychom potom zajít někam na jídlo, nebo si to donést sem a něco si pustit?" Navrhnu a posadím se na postel. Přitáhnu si k sobě kufr a otevřu ho, abych si mohla najít čisté oblečení, ručníky a tyhle věci, prostě abych mohla do té sprchy.
|
|
|
Hra
May 18, 2016 19:22:21 GMT
Post by Chris Payne on May 18, 2016 19:22:21 GMT
To, že by mi měla krást peřinu, bych nějak přežil. A kdyby to bylo opravdu k nevydržení, jednoduše bych požádal o druhou. Nějak. Asi bych nahodil štěněcí pohled a požádal George, aby to nějak domluvil. Ale druhá část jejího sdělení byla podstatné zajímavější. Používat mě jako plyšového medvídka? No, pokud je objímá a tiskne k sobě, aby se třeba nebála a cítila se v bezpečí, je snad jasné, že by mě to potěšilo, ne štvalo. Pokud tedy medvídkům netrhá hlavy a nekuchá jejich plyšové vnitřnosti. „To mi opravdu vadit nebude, toho se neboj,” ujistil jsem ji s mrknutím a pak se na ni zaculil. „Klidně mě v noci umačkej,” dodal jsem pobaveně. Ale myslel jsem to vážně. Každá chvilka s Jammie je pro mě úžasná, povzbuzující... Asi bych tohle všechno nesnášel tak dobře, kdybych ji neměl. Nedokázal jsem si představit, že bych tu teď stál sám, že bych sám vybaloval a sám spal na téhle velké posteli. „Klidně běž, půjdu po tobě a zatím nám objednám jídlo. Máme to tu i s donáškou," navrhl jsem jí s úsměvem. „Co by sis dala? Máš ráda thajskou kuchyni?” zeptal jsem se ještě, než do té sprchy odběhla. Představa dobrého jídla, filmu a téhle postele, která nás volala, ať si do ní lehneme a už nevylézáme, byla prostě dokonalá a tak lákavá. Nemohl jsem se dočkat, až si dám taky sprchu, sleze ze mě ten hnusný pocit zašpinění a budu si moct naplnit žaludek, který se stále ještě trochu svíral nervozitou. Ale o to méně, protože jsem už mohl komunikovat s Jammie. V letadle spala, a tak jsem se plácal ve svých obavách sám. Objednal jsem nám jídlo, skočil si po Světlušce do sprchy a pak jsme vybrali film a zalezli do postele i s krabičkami s jídlem. Nestihli jsme ho ani dokoukat, protože těsně po dojezení jsme oba dva usnuli objímajíc toho druhého...
Ráno jsme měli sraz s Georgem. Nervozita a rozpaky byly zase tu a od samého probuzení jsem byl roztržitý a mimo. Kolikrát na mě Jammie mluvila a já vypadal, že ji vůbec neposlouchám. Jenže já ji poslouchal. Problém byl ten, že jsem okamžitě zapomněl, co říkala. A neustále se za to omlouval. Nastal čas odjezdu do střediska. Ruce se mi klepaly a v hlavě mi běželo akorát to, že to nezvládnu. Že se něco pokazí. A přitom byla první operace docela snadná, když se to tak vezme. Odebrání prsou je nejspíš to nejjednodušší, co mě čeká. A přesto jsem byl nervózní, ačkoliv je zdejší středisko a chirurgové vyhlášení a mají za sebou dlouhá léta praxe. A to už jsme zničehonic seděli na chodbě a čekali... Přišla sestra, mluvila se mnou díkybohu anglicky a vysvětlila mi, co teď bude. Že ji mám následovat. Ale sám... „Tak asi... A-ahoj... Zatím...” podíval jsem se na Jammie zoufale. Jasně, že jsem nečekal, že bude u operace a že mě bude držet za bezvládnou ruku, ale přišlo to rozdělení tak najednou, že se mi začala podlamovat kolena a točit hlava.
|
|
|
Hra
May 18, 2016 20:12:17 GMT
Post by Jammie Scarlet Rey on May 18, 2016 20:12:17 GMT
"Beru tě za slovo." Zahihňám se. Kdyby jen věděl.. Při představě, že se k němu budu moct přitulit a spát vedle něj, musela jsem se u toho culit jako úplný pitomec, ale když ono prostě.. Ahh.. "Tak fajn, kdybych se dlouho nevracela, tak jsem s největší pravděpodobností už usnula.. A jo, thajská kuchyně je v pohodě, objednej na co máš chuť." Zakřením se a s ručníkem, kosmetickou taškou a pyžamem se vydám do koupelny. Odložím si tašku na komodu, ručník hodím přes dveře sprchového koutu a pyžamo si taky odložím. Rovnou ze sebe svléknu to, co jsem na sobě měla v letadle, meh, ještě že jsem si vzala tepláky, kdybych měla spát a několik hodin sedět v riflích.. Tak nevím co, ale nebylo by mi to příjemné. Vlasy si sepnu, abych si je nenamočila a potom už nahá vlezu pod sprchu. Ahh.. Ten slastný pocit, když kapky horké vody dopadaly na mou bledou kůži.. Za chvíli celou koupelnu provoní vůně vanilkového sprchového gelu, který ze mě určitě jde cítit i potom. Když vylezu, zabalím se do ručníku a přejdu k zrcadlu. Pak začnu s těmi holčičími věcmi, chvíli si samu sebe jenom prohlížím, potom krémíčky, vodičky, blbostičky.. Nakonec, oblečená do bílých saténových spacích kalhot s krajkovým detailem na konci nohavic, bílém tílku, taktéž s detailem krajky a huňatém hotelovém županu vejdu zpátky do ložnice. Nah, je zvláštní říkat ložnice, ale svým způsobem se mi to i líbí.. Potom jde do sprchy Chris, mezitím nám přinesou jídlo, které přeberu, vezmu z kuchyně příbor a odnesu to do postele. Rozestelu ji mezitím a ještě odepíšu mámě a všem možným, že jsme doletěli v pořádku. Mezitím už přijde Chris, společně vybereme film, zalezeme do postele a dáme se do jídla. Po dojedení už však dlouho nevydržíme, v náručí potom usneme namačkaní na sebe.
Potom přišlo ráno. Nah, možná by se čekalo, že budu v klídku, Chris je tady ten, co by měl být nervózní, jenže já byla úplně na prášky. Moc jsem netušila, co bych měla dělat. Co bych měla říkat.. A tak jsem ho jednoduše držela celou dobu pevně za ruku, prsty propletené s ním a neustále mlela něco o tom,že to bude v pohodě. Znáte to.. On však byl tak nervózní, že mě kolikrát ani neposlouchal, nebo nevnímal, což možná bylo dobře, stejně bych mu pořádně nic kloudného neřekla.. Nejhorší to však bylo, když jsme seděli na té chodbě a už jenom čekali, až pro něj přijdou, že už má jít. Né, nejhorší moment byl, když nám sestra řekla, že už musí jít Chris s ní. Hrdlo se mi sevřelo, že jsem ani neuměla nic říct, kdybych jednou rukou nedržela tu jeho a druhou neměla položenou na břiše, nejspíš by jak Chris, tak sestra mohli vidět, jak se mi klepe. Na tváři jsem měla ten svůj ustaraný výraz a starostlivá vráska na čele se taky zase ukázala. Sestra všechno vysvětlila, možná se Chrise snažila uklidnit, nebo tak něco.. No nevím, jestli to pomohlo Chrisovi, ale mě tedy určitě ne. Když sestra kousek poodešla, abychom se mohli rozloučit, tak jsem se postavila. Ještě pořád jsem držela jeho ruku, kterou jsem však musela teď pustit, ale jenom abych ho sevřela v medvědím objetí. No, co si budeme povídat, bylo mi do breku. Pravá hysterka.. Chvíli jsem ho jenom objímala a šeptala mu něco o tom, že to bude dobrý a že to potom zapijeme, ale když si sestra netrpělivě odkašlala, musela jsem ho neochotně pustit. Pohladila jsem ho po tváři a kdybych bývala měla odvahu, nejspíš bych ho políbila. Tak moc jsem si přála dotknout se jeho rtů a prostě.. "Zatím." Na nic víc jsem se nezmohla, protože bych se nejspíš opravdu rozbrečela.. Sestra už se pomalu rozešla, což měl být signál pro Chrise, že už má jít. On a šel.. Musela jsem se kousnout do rtu, abych potlačila slzy. Co se stalo pak, to mám tak nějak v mlze. Nebo né v mlze, ale jako kdybych to viděla ve filmu, nebo někde, né že jsem to udělala já. "Chrisi." Vyslovila jsem jeho jméno a pár dlouhými kroky jsem ho doběhla. Položila jsem mu obě ruce na tváře, natáhla se k němu a opatrně ho políbila. Sice krátce, ale bylo docela jasné, co jsem tím chtěla říct.. Tedy, alespoň jsem v to doufala.. Pousmála jsem se na něj, když jsem se odtáhla, na jeho tváři jsem nechala jenom jednu ruku a pošeptala jsem. "Vrať se mi, prosím.." Nebyla to nějak hrozněultramegamoc těžká operace, ale kdyby se něco pokazilo.. Nesmí se nic pokazit. Tuhle možnost jsem ani nepřipouštěla, prostě tady nebyla a basta. Vlček se mi vrátí, byť bude trochu jiný.. Možná se bude mít o kousek víc rád. Potom už ho sestra začala zase vyhánět, že budou mít zpoždění a kdesi cosi.. Zamávala jsem mu a sledovala jak odchází pryč tou chodbou. Možná bych měla říct, že jsem litovala toho, co jsem udělala.. Jenže nelitovala. Srdce mi bušilo tak rychle, když jsem ho líbala a celým tělem mi procházel takový pocit štěstí.. Neuměla jsem se dočkat, až ho uvidím po operaci.
|
|
|
Hra
May 22, 2016 14:03:27 GMT
Post by Chris Payne on May 22, 2016 14:03:27 GMT
Přítomnost Jammie mi pomáhala a ačkoliv jsem chvílemi vypadal, že ji nevnímám, i tak jsem ji podvědomě stále vnímal a bral na vědomí, že tu je a že tu je pro mě. Opravdu jsem netušil, co bych si bez ní počal. A to jsem se zároveň cítil jaksi... provinile. Protože nebýt mě, nebyla by tu, neměla by o mě takovou starost a žila by si poklidně svůj lidský život. Nemusela by řešit duševně nevyrovnaného vlkodlaka, který ani neví, jestli je holka nebo kluk. Ale provinilost přebíjel strach a nervozita a zároveň láska. Láska k Jammie, k mojí zrzavé Světlušce. To, že mě drží za ruku, jsem vnímal velice intenzivně, stisk její ruky mi dodával alespoň nějakou jistotu. A pak, když přišla sestra, aby si mě odvedla, mě Jammie objala. Sevřela mě v náruči a já její objetí opětoval, najednou bylo všechno na malý moment naprosto v pořádku, cítil jsem se v bezpečí, jako kdyby mi nikdo nic nemohl provést. Nevšiml jsem si sice, že se chce Jammie brečet, protože jsem měl obličej zabořený do záplavy jejích vlasů, ale mně samotnému se brečet chtělo. Měl jsem slzy v očích a měl jsem co dělat, abych nezačal na místě fňukat. Pak mě pustila a já musel jít. Nechtěl jsem z jejího těla odmotávat své paže, nechtěl jsem ji pouštět, nechávat ji tu samotnou čekat... Jenže jsem musel. Sestra už se trochu netrpělivě koukala a ačkoliv to byla jedna z takových těch drobných a moc milých Asiatek, měla své instrukce a za mnou jsou v pořadí další, kteří čekají na svou operaci, takže jsem její poklepávání nohou chápal. Neochotně jsem tedy zrzečku pustil a vydal se směrem za sestrou, která byla ráda, že jsem se konečně odhodlal. "Jammie...?" otočil jsem se, jakmile jsem zaslechl své jméno a zvuky kroků. Jenže to už mě umlčela polibkem. Sice krátkým, ale opětovaným. Pochopil jsem. A vlilo mi to do žil odvahu. Teď už jsem si byl naprosto jistý, že to není jednostranné. Že mě má taky ráda jako... jako... kluka? Nejen jako kamaráda. Zajel jsem prsty do jejích úžasných vlasů a zapomněl na to, že jsme v nějaké nemocnici, že se na nás kouká sestřička, že mě za chvilku uspí a... Byli jsme tam jen my dva, i když to zní jako hrozné klišé. "Vrátím, slibuju," přejel jsem palcem přes její tvář, ret a sklouzl po bradě. "Děkuju," dodal jsem ještě rychle a naklonil se k ní, abych jí mohl věnovat drobnou láskyplnou pusu na čelo, než sestra začala být opravdu netrpělivá. Usmál jsem se na ni, vřele a opravdu neskonale vděčně. Pak jsem polkl slzy a následoval sestru směrem operační sál.
×××
Trvalo to... kolik? Hodinu? Dvě? Za oknem byla tma. Takže to muselo trvat mnohem delší dobu. Asi mne pak nechali se pořádně prospat. Na sobě jsem měl takovou tu nemocniční košili a kolem hrudníku obvazy. A cítil jsem se dobře. Možná trošku oblble a mimo, ale mimořádně dobře. Tak odlehčeně a spokojeně. Asi na tom měl velký podíl také polibek od Jammie. Nemohl jsem se ostatně dočkat, až ji uvidím. Po chvíli mě přišla zkontrolovat sestřička, ta stejná, která mě vedla na sál. Ujistila se, že jsem v pořádku, a řekla mi, že když všechno půjde hladce, mohou mě zítra pustit. Sice stále na vlastní riziko, ale vzhledem k tomu, že za pár dní mě čeká další operace a bydlím tady kousek... A pak jsem opět odešel do říše snů, z neznámého důvodu jsem byl hrozně unavený. Asi ta anestetika. Ráno mě opět zkontrolovali, odebrali krev a všechny tyhle věci. Pak jsem podepsal nějaké papíry, slíbil sestře, že na sebe budu dávat pozor, než sem zase přijdu, a poslali mě "domů". Celý jsem zářil jen při představě znovushledání s Jammie. Které přišlo velice brzy. Ani jsem nevydržel čekat na výtah a schody nahoru k apartmá jsem vyběhl. Odemkl jsem si svými klíči a s širokým zářivým úsměvem našel Jammie, ať už byla kdekoliv - klidně i ve sprše - a přitáhl si ji k pevnému objetí. "Tak mě tu máš..." zamumlal jsem jí do vlasů.
|
|
|
Hra
May 22, 2016 16:07:11 GMT
Post by Jammie Scarlet Rey on May 22, 2016 16:07:11 GMT
A najednou, jako mávnutím kouzelného proutku, je všechno v pořádku. Moje rty se dotýkají těch jeho a skoro jako kdyby do sebe pasovali jako dva puclíky do sebe nádherně zapadnou do krátkého polibku. A je mi úplně jedno, že je možná ještě fyzicky žena, jasně, jsme tady kvůli toho, aby jí už nebyl, ale i kdyby se jí rozhodl zůstat.. Bylo by mi to jednom, protože on je můj Chris. Můj bělovlasý vlček a každá minuta, kterou s ním strávím mě naplňuje pocitem štěstí. A když mi polibek začne opětovat? Div že se samou radostí nezblázním. Když se potom odtáhl, na mé tváři byl široký úsměv, který odrážel, jak úžasně jsem se teď cítila. Jenom jediná věc tuhle chvilku kazila a to byl fakt, že Chris teď odchází pryč. Při jeho puse na čelo se pořád usmívám, byť mi po tváři steče slza.. A tu potom následovala další, když jsem ho viděla odcházet. A najednou, jako mávnutím kouzelného proutku, jsem se cítila sama. Chris byl jenom pár metrů dál, v celé nemocnici byla spousta lidí, ale i tak. Měla jsem pocit, že jsem úplně sama a moc dobře jsem věděla, že to neskončí, dokud ho opět neuvidím. Chvíli jsem ještě seděla na chodbě, snažila jsem si v hlavě urovnat, co se právě stalo.
Kdyby tohle byl film, nejspíš by to bylo tak, že bych celou dobu, co byl uspaný byla s ním, držela ho za ruku a on když se probudí, tak jako prvního člověka uvidí mě. Neříkám, že to nebylo původně v plánu, opravdu jsem chtěla být celou dobu s ním, ujistit se, že je v pořádku a tak.. Jenže nejsem jeho příbuzná. Takže hádejte, co se stalo, když jsem přišla později na tu kliniku a chtěla za ním jít? Nepustili mě. A proto jsem musela celý den čekat, než ho uvidím.. Byla to ta nejhorší muka. Nejdřív jsem protestně stepovala před vchodem na oddělení, potom jsem seřvala tu ženskou, co je na recepci, později jsem si odchytla sestru, co Chrise odvedla a nakonec jsem dostala moc krásný doprovod až na hotel, v podobě nemocniční ochranky, která se chtěla ujistit, že se jim tam nevloupám zadním vchodem. Takže jsem byla docela ztracená. Jakmile jsem došla na pokoj, zuřivě jsem začala psát mámě a Málince, jak jsem rozčílená a snažila se s tím něco udělat, jenže mi to bylo prd platné. Dřív, než by se tohle všechno dořešilo bych Chrise viděla normálně a tohle bylo prostě plýtvání energie. Navíc Chris měl jít ještě na další operace a zákaz vstupu by mi to nijak neulehčil. Proto jsem si objednala flašku vína s tím, že pokud se opiju, bude moje čekání značně lehčí. Nebylo. Naopak, ležela jsem na posteli v depresích, že už ho nikdy neuvidím. Abyste pochopili. jak zoufale jsem vypadala.. Měla jsem na sobě jenom spodní prádlo, v ruce jsem měla prázdnou flašku vína a kolem mě byla změť mých rezavých vlasů. Vzbudila jsem se a překvapivě se ke mě kocovina nijak extra nehlásila. Byla jsem ráda. Došla jsem si do kuchyně, kde jsem si napustila sklenici vody a celou ji naráz vypila. Posadila jsem se na linku a tupě koukala nějak do blba, když do kuchyně vtrhl Chris a sevřel mě v pevném objetí. Ani jsem nezaregistrovala, že by odemykal, nebo tak něco.. Ale bylo mi to jedno, byla jsem ráda, že je konečně u mě. Pevné objetí jsem mu oplatila,jenom s tím rozdílem, že jsem ho jemně chytla za bradu a přitáhla si jeho hlavu tak, abych mohla přitisknout své rty na ty jeho. A teď už to nebyl krátký polibek. Byl dlouhý a ikdyž skončil, neodtahovala jsem se, jenom jsem se čelem opřela o to jeho, zavřela oči a roztřeseným hlasem jsem zašeptala. "Ani nevíš, jaký jsem o tebe neměla strach. Nechtěli mě k tobě pustit, že prý nejsem rodina a kdesi cosi.." Šeptala jsem naléhavě a tisknula jsem ho na sebe, jenom abych mu byla blíž. Fakt, že jsem na sobě měla jenom spodní prádlo mi byl naprosto ukradený.
|
|
|
Hra
Aug 9, 2016 15:38:52 GMT
Post by Chris Payne on Aug 9, 2016 15:38:52 GMT
Měl jsem díky celé té situaci slzy v očích. Nekecám. Tolik mě to dojalo. Pevně jsem ji držel a nedbal na upozornění sestry, že si mám dávat pozor kvůli těm obvazům, zašitým řezům a lecčemu dalšímu. Jistě, byl jsem docela zmatený... ale co to melu, zmatený jsem nebyl ani trošku, spíš naopak - teď už jsem si byl sakra jistý, že to nejsem jenom já, kdo to naše přátelství bere jen jako přátelství. Sám bych nejspíš nesebral tolik odvahy udělat onen první krok, který nakonec udělala ona, protože bych se prostě až moc bál odmítnutí. Ale takový už prostě jsem a nikdo s tím nic nenadělá. Měla by mě Jammie vůbec ráda, kdybych byl jiný? Kdybych byl sebevědomý, tvrdohlavý a drzý? Kdybych nebyl taková důvěřivá naivka? Kdoví. Vlastně jsem to ani vědět nechtěl, nejdůležitější bylo, že jsme zase spolu a že jsem první operaci zvládl. A i když Jammie vypadala v očích ostatních nejspíš hrozně, v těch mých to byla ta nejkrásnější bytost na planetě. Polibek jsem jí opětoval se vší energií, která mi ještě zbyla, a vložil do ní všechny ty city, které jsem před ní předtím schovával. Nesnažil jsem se z něho udělat něco víc, stačilo mi ji mít u sebe, moct se jí dotýkat a přitom vědět, že mě mě má taky ráda tak, jako já mám rád ji. "Jammie..." hlesl jsem tiše, když jsme se odtrhli a zůstali o sebe opření čely. "Děkuju, že jsi tady, j-já... tě asi miluju," zakoktal jsem se, ale přeci jen to ze mě vylezlo. Horko těžko a měl jsem co dělat, abych se pořádně nezpotil, ale zvládl jsem to. Asi už to bylo docela očividné, ale vždycky je lepší to říct nahlas a předejít tak nedorozumění, ne? Stejně jsem se bál její reakce. Co když z ní vyleze, že mě políbila jenom proto, že měla takový strach, chtěla mě povzbudit nebo tak něco? Asi bych to nějak přežil, ale příjemné by to nebylo. Co kecám, byl bych v háji. Úplně.
|
|
|
Hra
Aug 9, 2016 16:32:22 GMT
Post by Jammie Scarlet Rey on Aug 9, 2016 16:32:22 GMT
Možná jsem měla být opatrnější, možná jsem ho neměla tolik mačkat, neměla jsem ho k sobě tolik tisknout, abych mu nepotrhala stehy, nebo tak něco, ale já jsem prostě nemohla.. Byla jsem tak ráda, že ho konečně mám vedle sebe, že se ho konečně můžu dotknout. Možná jsem udělala chybu, když jsem udělala první krok, když jsem ho políbila, když jsem mu ukázala, že ho mám více než ráda.. Když jsem za ním šla tou chodbou, abych ho políbila, tak jsem měla velký strach, že ho tím ztratím.. Ale teď? Teď jsem věděla, že Chris to cítí stejně.. Že mě taky má více než rád.. A i proto pro mě ty hodiny, co byl na operaci pro mě byla taková muka. Bylo to, jako kdybych se dotkla něčeho nedosažitelného a někdo by mi to potom vzal.. Mohlo to vypadat zvláštně.. Já, sedím na kuchyňské lince, jenom ve spodním prádle, on v podstatě stál mezi mými stehny, tisknul se na mě, stejně jako já na něj a líbali jsme se.. Někdo by si to mohl vyložit, jakože je to nějaká milostná předehra a mohl by si taky dost dobře domyslet, co by mohlo přijít potom.. Jenže, takhle to nebylo. S Chrisem jsme nic takového nepotřebovali, alespoň né teď. Ta největší slast teď pro mě byla, že jsem ho mohla tisknout ve svém náručí. Že jsem cítila jeho dech na sv tváři a tak jsem věděla, že je skutečný a že se mi jenom nezdá. "Já miluju tebe, Chrisi.."Po jeho slovech se mi na tváři rozlije široký, neskonale šťastný úsměv a já mu zašeptám odpověď. "Hrozně moc." Dodám ještě a svou rukou sjedu na jeho tvář, kterou jemně pohladím. "Co ta operace? Jsi v pořádku?" Zamračím se potom trošku starostlivě a pohledem sklouznu k jeho hrudníku. Přes tričko jde vidět, že tam má obvazy, ale ty tam měl i předtím, takže.. Nějak to podle toho nepoznám, jestli mi rozumíte.. A co mě na tom děsilo ze všeho nejvíce.. Tohle byla poměrně jednoduchá operace.. Co až přijdou ty další? Co když bude muset v nemocnici zůstat déle? Co když mě za ním nepustí? Tohle bylo blbých pár hodin, ale co kdyby to bylo více? Co kdyby tam musel zůstat pár dní? Odpověď na tyhle otázky jsem moc dobře znala. Asi bych zešílela.. Už jenom ta myšlenka mě nutila odmítat ho pustit. Takže jsem kolem něj pořád měla omotané své paže a opírala se čelem o to jeho.. Prostě jsem se snažila být v jeho blízkosti co nejvíce to šlo..
|
|
|
Hra
Aug 9, 2016 18:26:54 GMT
Post by Chris Payne on Aug 9, 2016 18:26:54 GMT
Byl jsem jí tolik vděčný, že tu je se mnou. Nejdřív jsem měl obavy, že odmítne, protože si bude myslet, že mám nějaké postranní úmysly, že ji budu chtít svést nebo něco, a protože by necítila to samé, takže by se tím chtěla chránit, jenže souhlasila. Letěla se mnou do Thajska a podpořila mě. Mnohem víc, než toho byla schopná kdy moje vlastní rodina. Pff, rodina, tak se jim snad ani říkat nedá. Teď jsem si připadal, jako kdybych s první operací začal doopravdy trhat pouta, která mě ještě pojila se svou pravou rodinou, smečkou. Ten pocit byl příjemný, hřál mě v žaludku a zaplavil celé moje tělo. Zčásti ho měla na svědomí i Jammie, která mi pomohla si uvědomit, že v cizích lidech pořád je špetka té empatie a porozumění. Proto jsem se do ní nejspíš zamiloval. Nešlo ani tak o její nádherné zrzavé vlasy, které se teď kolem její hlavy ježily jako lví hříva, nebo snad o její štíhlou postavu, která by zajímala většinu jiných kluků. Mě zajímal ten vnitřek. Zní to strašně poeticky a vznešeně, že jo, říká to kde kdo, že ho zajímá osobnost a ne vzhled, ale stejně se pak ukáže, že si doslova serou do pusy. A to sprostě nemluvím. Stejně se nakonec obyčejné milé dívce vyhnou obloukem, aby líp viděli na tu umělou peroxidovou blondýnu se slepičím mozkem. Ale nad tím není potřeba se pozastavovat, tak to prostě je. "Doopravdy?" špitl jsem. Nemohl jsem uvěřit tomu, co slyším. Tušil jsem to, ne že ne, doufal jsem v to, ale slyšet to a myslet si to, jsou dvě naprosto rozdílné věci. Příjemný pocit ještě zesílil. Dřív jsem se cítil nechtěný, odsunutý, skoro až odporný. Jak by mě mohl mít někdo rád. Duševně nevyrovnanou... věc, která ani nemá jasno ve svém pohlaví. Respektive, neměla. Ale Jammie, moje Světluška, mi dokázala opak. "Světluško... Ani nevíš, jak jsem rád, že jsi mě u toho jezera vylekala," připomněl jsem nám naše první setkání, kdy mě překvapila na břehu shadowhillského jezera, a zeširoka se na ni usmál. "Ano, v pořádku. Musím dávat bacha na stehy, ale vzhledem k tomu, že ani předtím tam prakticky nic nebylo, nebylo to nijak složitý. Ale víš, co byla vtipná otázka? Když se mě ta sestřička zeptala, jestli chci nechat bradavky," rozesmál jsem se. Najednou jsem už nebyl z nadcházejících operací tolik nervózní. Ráno nejspíš budu, ale teď jsem to bral s nadhledem. "Tak jsem na ni nejdřív vykulil oči, jakože jestli to myslí vážně, a když se furt tvářila děsně důležitě, bylo mi jasný, že nežertuje," pokračoval jsem a nevěřícně jsem kroutil hlavou. "No a tak jsem jí řekl: 'Sestro, co blázníte, kdo by si chtěl bradavky nechat?' A víš co? Ona nepochopila ironii," to už jsem se tvářil lehce zkroušeně. "Tak to dopadlo trošku jinak, než jsem čekal, no," pokrčil jsem nakonec rameny a sklopil oči, čekajíc na její reakci.
|
|
|
Hra
Aug 9, 2016 19:19:09 GMT
Post by Jammie Scarlet Rey on Aug 9, 2016 19:19:09 GMT
Doopravdy? Ano, doopravdy. Když někomu řeknete, že ho milujete, jsou to poměrně silná slova.. Opravdu, hodně silná slova a já neměla ve zvyku to jenom tak někomu říkat, ale.. U Chrise jsem to tak opravdu myslela. A nebylo to tím, že byl pěkný, nebo kvůli jeho těla, nebo.. Tady vůbec nešlo o fyzickou stránku. Milovala jsem ho.. Protože si zpíval přitroublé písničky, když vařil čaj, milovala jsem ho, protože se skoro v kuse červenal, milovala jsem ho, protože byl nesmělý, milovala jsem ho, protože jsem věděla, že není zkažený.. Že je dobrý a to i ve své podstatě.. S Terrym to bylo něco docela jiného.. Tam to bylo o fyzické stránce a musím uznat, že to sní byla opravdu.. Sranda.. Ale něco tam chybělo.. Chybělo tam to něco, co jsme mi dva s Chrisem měli. Nebo jsem si to alespoň myslela. Milovala jsem ho, protože to byl on. Milovala jsem ho, protože mi věřil, protože nebyl sobecký, protože mi nelhal, protože..
"Hej, vážně si myslíš, že bych o něčem takovém kecala?" Uchechtnu se a nesouhlasně zakroutím hlavou.
"Christiane Payne, ano, opravdu tě miluji.. Myslíš, že bych tady byla, kdyby ne?" Věnuji mu krátkou pusu, jenom tak do koutku, jenom abych to zpečetila..
"Ani nevíš, jak jsem moc ráda, že jsi se rozhodl mi věřit.." Pošeptám a musím si zkousnout ret. Jo, jezero.. Konec té vzpomínky nebyl zrovna radostný a doteď se mi o tom občas zdá a já se budím z nočních mur.. Ale nebýt toho, nejspíš bych tady teď nebyla. Odešla bych jako běžný kolemjdoucí, on by zůstal jenom tvář v davu a.. Jenže to tak není.. Je můj.
S úsměvem jsem ho poslouchala, jak mi povídá o té operaci.. Jo, všechno to beru s úsměvem, jako humornou historku, ačkoliv, ten konec.. No moc humorný není.. Nejdřív na něj chvíli nevěřícně koukám, jako kdybych čekala, že si ze mě dělá srandu, nebo co.. On však vypadá úplně vážně. Po chvíli ticha se však začnu smát a můj smích, jako kdyby naplnil celou místnost. Ale není to výsměch. Je to veselý smích, který jako kdyby měl Bělovláska ujistit, že je to v pohodě.
"A sakra, to budu asi muset krotit svoji úchylku na bradavky.." Řeknu rádoby zkoušeně a potom do něj opatrně dloubu, tak aby ho to nebolelo.
|
|
|
Hra
Aug 9, 2016 19:39:22 GMT
Post by Chris Payne on Aug 9, 2016 19:39:22 GMT
No, obvykle se lidé pečlivě rozmýšlí, než někomu řeknou, že ho milují. Nebo spíš by se měli rozmýšlet. No a pak jsou tu takoví, kteří nad tím nepřemýšlí, vypustí s pusy leccos a pak litují, když se na ně dotyčný nalepil, myslíc si, jak tomu druhému na něm záleží. Pak jsou z toho zlomená srdíčka, zjizvená zápěstí a nemocniční pokoje plné lidí, kteří se chtěli zabít, ale vlastně nechtěli, chtěli jen demonstrovat, že by to mohli udělat. Debilnější věc mě snad ještě nikdy nenapadla. S tímhle není žádná sranda. Když se sakra doopravdy chci zabít, udělám to a nikoho s tím neotravuju. Takoví ti, kteří s tím chodí za psychology a psychiatry... Spousta z nich chce jen pozornost. To samý je i u nás transsexuálů. Spousta z "nás" o sobě tvrdí, že jsou jiní jen proto, že je to cool a že tím mají víc pozornosti. Podobně jako bisexuálové, vegani a podobné záležitosti. A pak je tu Jammie, která jakoby ani nepatřila nikam sem. Která je tak úžasná, chápavá a tolerantní... Měl jsem neskutečné štěstí, že jsem ji potkal. Nebo spíš, že potkala ona mě. "Doufám, že ne," krátce jsem se zasmál. Vypadala docela uvolněně, možná k tomu dopomohlo to víno. Taky bych si dal, i když víno obvykle nepiju. Jenže nesmím. Musím teď být na své tělo opatrný, než si na ty všechny změny zvykne a přijme to. Zvlášť ty pozdější věci. "Jammie Scarlet Rey, děkuji za ujištění," odvětil jsem s úsměvem a přivřel trošku oči. "Jsi pro mě všechno," šeptl jsem popravdě. Tolik citu jsem snad nikdy k nikomu necítil. Tolik jsem ani nenáviděl svoji rodinu a smečku. Vypadalo to, že ji historka se sestrou docela pobavila, to bylo dobře, no a když jsem se dostal do finále, k pointě celého vyprávění, její reakce mě překvapila. Zíral jsem na ni a nemohl tu uvěřit. Ona se smála? Prokoukla mě snad? Ale ne, její slova napovídala opak. A normálně by mě ta odpověď rozesmála, ale teď jsem zahrál ještě smutnější výraz. "Já si jenom dělal srandu a doufal, že budeš víc šokovaná," povzdechl jsem si hraně zklamaně. "Klidně bych ti je ukázal, ale asi to necháme na později," to už jsem k ní vzhlédl a pobaveně se tlemil. "Ale fakt se mě na to zeptala. A odpověděl jsem jí přesně to, co jsem ti řekl, ale pak ji ujistil, že si je chci nechat," ujistil jsem ji a pak se na ni podíval s jedním obočím povytaženým a rty zkroucenými v mírném úšklebku. "Tak ty máš úchylku na bradavky, jo?" dloubl jsem na oplátku do ní, ačkoliv jsem počítal s tím, že si jen dělala srandu. Opak by mi asi ale úplně nevadil.
|
|
|
Hra
Aug 9, 2016 20:07:44 GMT
Post by Jammie Scarlet Rey on Aug 9, 2016 20:07:44 GMT
Sama jsem málem mezi ty lidi patřila.. Kdybych měla spočítat, kolikrát jsem stála nad umyvadlem s žiletkou, či nožem v ruce.. Jenže jsem to nikdy neudělala. Proč? Nebylo to kvůli toho, že bych nechtěla. Opravdu jsem nad tím přemýšlela, jenom.. Neuměla jsem si představit, jak hrozný pocit, by to byl pro moje rodiče. Nechtěla jsem je tomu vystavit. Protože moc dobře vím, že jak mamka tak taťka by hledali chybu v sobě. ptali by se, co zanedbali, co mohli udělat, aby tomu zabránili.. Jenže to nebyla jejich věc. To byl můj problém.. Bylo to v mojí hlavě a oni tomu nijak nemohli předejít. A to byla ta jediná myšlenka, co mi bránila.. "No to si piš, že ne.." Usměji se na něj vesele. Jasně, možná za to trošku mohlo to víno. Přeci jenom, včera jsem toho stáhla docela dost, takže je vlastně docela zvláštní, že nemám nijak zvlášť velkou kocovinu.. "A ty pro mě.." Odvětím mu a na tváři se mi rozlije takový šťastný úsměv.. Není to velký úsměv, je jenom nepatrný, ale je velice upřímný. "Myslím to vážně Chrisi.. Znamenáš pro mě tolik." Zním možná až trošku útrpně. Ale znáte ten pocit, když někoho prostě tak moc milujete, až to neumíte vyjádřit slovy? Máte pocit, že jste jako sklenice. A ta sklenice je tak plná, že s další kapkou by se přelila.. A takhle jsem si teď připadala já.. Oči jsem měla zavřené a svýma hubenýma ručkama jsem ho tiskla ke své, skoro nahé, hrudi. Že si tu historku se sestrou trošku přikrášlil, to jsem neprokoukla. Ale i tak mi to nějak nevadilo, přišlo mi to vtipné, i když mi ho bylo popravdě docela dost líto.. Bude to znít asi vtipně, ale já třeba mám svoje bradavky docela ráda, představa, že bych je neměla. Huh. (ok, zní to vtipněji, než jsem čekala) "To jsou ale hloupé vtipy.." Začnu se hihňat. Takhle si ze mě dělat srandu.. Šmankote.. "Jo, prosimtě, vždyť spolu chodíme asi tak pět minut a ty bys mi ž chtěl ukázat bradavky?" Řeknu zděšeně, ale koutky mi u toho pořád cukají do úsměvu. Vlastně mi ani nijak nedojde, že spolu vlastně nechodíme, nebo jsme si to neřekli, nebo.. Chápete! "No to si piš že mám, není nic víc vzrušjícího než bradavky.." Zahihňám se. No jasně, tohle by mi nevěřil ani ten největší pitomec.. Ale byla to sranda. Bavit se s ním, takhle uvolněně.. Připadalo mi to, jako kdybychom zase byli u něj doma, v Shadowhillu. Ačkoliv z toho jsem měla trošku strach. Co když tam na mě někde vybafne Terry?
|
|
|
Hra
Aug 18, 2016 17:18:11 GMT
Post by Chris Payne on Aug 18, 2016 17:18:11 GMT
Byl jsem tak rád, že to slyším. V tu chvíli jsem zažíval takový pocit štěstí, jaký jsem nikdy v životě necítil. Nikdy bych si nepomyslel, že láska může způsobit něco takového... A ono se to stalo. Všechny ty žvásty o tom, že nejkrásnější pocit je být s osobou, kterou milujete, teď pro mě měly smysl. Věřil jsem jim. Už ano. Sám jsem se přesvědčil o jejich pravdivosti - právě teď, s mojí Jammie. Ano, myslím, že už ji můžu považovat za svoji. To jsou ty vlčí instinkty, které ve mně zůstávají i po proměně zpět do lidské podoby. Teritorium, samice. Často jsem se v Kanadě ostatním vlkům smál, když si tu či onu vlčici přivlastňovali a považovali za svoji, no a teď? Jak jsem dopadl. Úplně stejně jako oni. Nemohl jsem si odpustit drobné vyprávění z nemocnice. Už tak byla otázka té sestry poněkud... vtipná a představa, že bych měl hruď úplně, ale úplně plochou a hladkou? Nevím, jestli byla víc nechutná nebo k smíchu. Kdyby se mi ale stalo to, co jsem Jammie tvrdil, netušil bych, co bych dělal. Asi bych šel za sestrou nebo tím doktorem, co vedl operaci, a požádal je o své bradavky. A pak si je nalepil. Nebo je pěkně poprosil, aby mi je tam přišili. "Spíš děsivé," uchechtl jsem se a i pak jsem se na ni celou dobu culil jako pitomeček. Zčásti kvůli historce, zčásti prostě proto, že jsme byli spolu a šťastní. "Proč ne? Někteří si je ukazují, ani spolu chodit nezačali," zakřenil jsem se pobaveně, jako kdyby přece o nic nešlo, ale bylo jasné, že doopravdy jsem svou "nabídku" nemyslel. Zaprvé, protože jsem si pořád nemohl zvyknout, že už tam vůbec nic není (ne že by předtím bylo mé poprsí nějak obří, ale ono tam teď už nebylo ani to málo co předtím). A zadruhé, protože jsem nechtěl Jammie hned uvádět do rozpaků. Každopádně bylo téměř hmatatelné, že moje sebevědomí o malý kousek stouplo. Už jsem si nepřipadal tak obnažený a nechutný sám před sebou. Už jsem se víc cítil jako já sám. A šíleně mě potěšilo, když řekla, že spolu chodíme. Nijak jsem neprotestoval, proč taky? Byla to ta jediná věc, kterou jsem chtěl. "To je dobře," tajemně jsem se usmál, "jsou teď přitažlivější než kdy dřív, těš se," svůdně jsem se ušklíbl, ale hned nato vybuchl smíchy. Teprve ve chvíli, kdy jsem se uklidnil, jsem pořádně zívl. "Zítra žádnou operaci nemám, takže se můžeme projít po městě, zajít někam na oběd a tak, kdybys chtěla," nabídl jsem jí s rozpačitým, ale milým úsměvem.
|
|
|
Hra
Aug 18, 2016 18:13:51 GMT
Post by Jammie Scarlet Rey on Aug 18, 2016 18:13:51 GMT
V záležitostech smečky jsem se nevyznala, vlastně jsem toho o vlkodlacich věděla jeden velký prd. Jediné co jsem věděla, že Chrise miluji, že chci být s ním, že bych ho neopustila a že už jenom tvoje to, že si mě pustili tělu byla pocta. Nevadilo mi být jeho, ani v nejmenším. Chris mi poví zábavnou historku, kterou si lehce prikrasli. Vlastně jsem ani netušila, jak ted bude vypadat. Jak velké bude mít jizvy? Jako kdyby jizev neměl dost.. Vlastně asi ani nevím, od čeho jsou ty na zádech. Rozhodně jsem však jizvy nepovažovala za něco pohorsujiciho, nebo tak. Nejraději bych zlíbala každý centimetr jizev na jeho těle, jako kdyby to mělo pomoct od bolesti, nebo nepříjemných vzpomínek. "Já bych tě milovala i bez bradavek.. Nebo by sis je mohl nechat vytetovat.. Nebo bych ti je každý den mohla domalovávat.." zahihňám se a dám mu pusu na nos. "Na to ovšem nemám co říct.." Zahihňám se znova. No.. Neříkám, že by mi to vadilo, ale asi by to teď nepatřičné.. Navic náš vztah byl založený na jiných věcech. Za což jsem byla ráda.. S Terrym i s Harrym to začalo sexem a skončilo to.. No, tak jak to skončilo. "Mo to si piš, že se těším.." Mrknu na něj a vlepim mu pusu. On potom zivne a já se malinko zamracim. "Chrisi.. Jsi unavený? Měl by sis odpočinout, měl jsi operaci.." Pohladim ho po tváři a koukám na něj tím svým typickým ustaranym pohledem. Trochu do něj strčím, abych měla dost místa, abych mohla seskocit z linky, ale pořád ho objimam. "To bych moc ráda.. " Pousmeji se a chytnu ho za ruku a pomalu s ním jdu do ložnice.
|
|